İhracat Danışmanlığı

Uluslararası pazar araştırması, başarılı ihracat planlamasının önemli bir parçasıdır. Ürününüze olan talebin yanı sıra belirli bir ihracat hedefiyle ilgili faktörleri eleştirel bir şekilde gözden geçirmek ve değerlendirmek önemlidir.

Uluslararası pazarlara giden yol iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir. Küreselleşme, Türk şirketlerine büyüme için yeni ufuklar sunuyor ancak aynı zamanda başka bir ülkede iş yapma kararını destekleyen dikkatli analiz ve pazar araştırması da gerektiriyor. İyi bir pazar istihbaratıyla hazırlanan şirketler, yol boyunca riskleri azaltırken ihracat pazarlarında başarılı olma şanslarını optimize edebilir. İhracat pazar araştırması için üç temel unsur, stratejik planlama, ikincil araştırma ve birincil araştırmayı içerir.

Stratejik planlama

Bir şirketin pazar analizinin, en az beş potansiyel ihracat pazarının kısa bir listesini belirlemesini öneririz. Anahtar kriterler, vergiler, tarifeler ve serbest ticaret anlaşmaları gibi çeşitli piyasa faktörlerinin değerlendirilmesini içerir.

Diğer önemli hususlar arasında pazarın büyüklüğü, düzenlemeler ve standartlar, etiketleme ve paketleme gereklilikleri, politik ve ekonomik riskler ve genel iş yapma kolaylığı yer alır.

İkincil araştırma

Pazar demografisi ve sektör verileri genellikle hükümet veya ticaret birliği kaynaklarından elde edilebilir.

Ancak bu veriler, mevcut piyasa koşullarının ayrıntılı ve zamanında bir resmini sağlamak için her zaman yeterince güncel değildir. Son derece uzmanlaşmış veya hedeflenmiş ürünler için pazar hakkında ayrıntılı bilgiler de hazır olmayabilir. Sektör sınırlamaları olmaksızın işletmelere hizmet vermek için en iyi analitik beyinleri bir araya getirmek elzemdir.

Birincil araştırma

İkincil araştırma kaynakları ilk pazar değerlendirmesinin yapılmasında yardımcı olabilirken, çoğu ihracatçı yeni bir pazara büyük bir yatırım yapmadan önce bir miktar birincil araştırma yapmalıdır.

Bu, potansiyel distribütörler veya son kullanıcılar ile anketler ve görüşmelerden, nitel araştırma analizlerine, ticaret fuarlarına katılmaya ve hatta pazarlamayı test etmeye kadar değişebilir.

Sonuç olarak, hafif ama sağlam bir uygulamayla nicel verileri anlamlandırabiliriz. Günümüz araştırma dünyasında nitel ve nicel yöntemlerin, araştırmada beraber kullanılmasını yöntem edinen, ‘karma araştırma yöntemi’, bizi diğer şirketlerden ayrıştıran en önemli özelliğimiz.

Paylaş:
Diğer Makaleler

Kobiler İçin 3 Öneri

Kobilerin, 2022’nin yeni pazarlama ortamına uyum sağlarken öğrendiği en önemli 3 dersi sizinle paylaşacağız. Daha fazla online iş yapın. İşinizi internete taşımanın zamanı geldi. COVID-19,

Devlet Desteklerine Ulaşmak İçin 3 Öneri

İşletmeniz için devlet desteği arıyorsanız, onu bulmanıza ve almanıza yardımcı olmak istiyoruz. Hükümetteki program görevlileri, başvuranların en az %20’sinin önemli bilgileri kaçırdığını söylüyor. İşte bilmenizi

Yeşil Dönüşüm Destek Programı

KOSGEB’in yeşil dönüşüm kapsamında sunduğu yeni destek programı açıklandı. Amaç KOBİ’lerin yeşil dönüşüm konusunda mevcut durumlarının tespit edilerek sorun ve ihtiyaçlarının belirlenmesi, bu konuda gerekli

Hedef Pazar Belirleme Stratejileri

Seçeceğiniz hedef pazar, marka değeriniz ve işletmenizin gelişimi için önemli bir adım olacaktır. İşte hedef pazar seçiminde uygulanan 4 başlıca strateji. Tüm Pazar Stratejisi Tüm

Sizi Arayalım.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz.